2020 03/15

A koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében az EJI korlátozza ügyfélforgalmát.

A koronavírus további terjedésének megakadályozása és az ügyeiket intéző előadóművészek egészségének megőrzése érdekében az EJI szükségesnek látja néhány óvintézkedés bevezetését. Reményeink szerint ezeket a változásokat csak rövid ideig szükséges fenntartanunk.  

Az EJI apparátusa azon dolgozik, hogy az előadóművészek jogdíjait begyűjtse, a jogosultak megkapják jogdíjaikat és lebonyolíthassák az ezzel kapcsolatos adminisztrációt. Ezt a feladatunkat

a személyes ügyfélforgalomnak 2020. március 16. napjától bevezetett korlátozása

mellett is zökkenőmentesen el tudjuk látni, hiszen az alapvető szolgáltatások már hosszabb ideje amúgy is elérhetőek elektronikusan.

Munkatársaink továbbra is a megszokott időben, változatlan figyelemmel és felelősséggel fogadják az Önök 

  • elektronikus leveleit, dokumentumait,
  • telefonhívásaikat,

amelyekre a lehető legrövidebb idő alatt reagálnak.

A korábbi gyakorlatnak megfelelően várják kitöltött és aláírt adatlapjaikat, nyilatkozataikat

  • postai küldeményként,
  • elektronikus levélben továbbított csatolmányként, amennyiben az eredetit szkennelve vagy mobiltelefonjukkal lefényképezve mellékelik a levélhez,
  • valamint „elektronikusan aláírva” is. Ez utóbbi szolgáltatáshoz (az ún. adóazonosításra visszavezetett dokumentum-hitelesítéshez) ügyfélkapu szükséges. Amennyiben a szolgáltatást nem ismeri, igénybevételének módjáról kérjük, tájékozódjon a https://niszavdh.gov.hu/index linkre kattintva.

Az elektronikusan kitölthető adatlapok az alábbiak:

Kifejezetten kérjük a nagyobb baj megelőzése érdekében, hogy a személyes találkozás lehetőségét csak kivételesen, halaszthatatlanul sürgős ügyekben a 06/1-4795164-es ügyfélszolgálati telefonszámon kezdeményezzék. Amennyiben az EJI erre jogosult vezetője ezt halaszthatatlannak ítéli meg, időpontot az EJI által kezdeményezett visszahívás során lehet egyeztetni. Amennyiben az erre jogosult vezető az ügyet halaszhatónak ítéli meg, akkor írásban küldjük meg a szükséges válaszokat, információkat, vagy szükség szerint telefonon további adatokat.  

Előre is köszönjük minden érintett együttműködését. Az intézkedések az EJI által képviselt előadók, családjuk és az EJI munkatársai biztonságát egyaránt szolgálják, miközben fenntartják a működés és a jogdíjkifizetések zökkenőmentességét.

« vissza az előző oldalra

Hírek


Interjúk


Eseménynaptár

2023
09/
29

Jogdíjkifizetés (Audiovizuális előadások és külföldi jogdíjak) / Payout for audiovisual recordings

2024
02/
15

Választógyűlés az EJI székhelyén

2024
02/
22

Megismételt Választógyűlés a BMC-ben

2024
02/
29

Hangfelvételi adatlapok regisztrációs határideje / Deadline for registration of sound recording forms

2024
03/
26

Külföldről beszedett jogdíjak felosztása

2024
06/
25

Jogdíjkifizetés (Hangfelvételek felhasználása és külföldi jogdíjak) / Payout for sound recordings