Döntéshozó és véleményező testületek

A Küldöttgyűlés az EJI Egyesület döntéshozó szerve, amelynek tagjait az Egyesület tagjai közvetlenül választják meg az ebből a célból összehívott választó gyűlésen, négy évre. A Küldöttgyűlés 15 főből áll, melyből 7 főt az Egyesület zeneművész szekciójából, 5 főt a színművész szekcióból, 2 főt a táncművész szekcióból, további 1 főt pedig az artistaművész szekcióból választ a választó gyűlés. A Küldöttgyűlésbe csak az Egyesület tagja választható. A Küldöttgyűlés dönt az Egyesület Alapszabályáról, Szervezeti és Működési Szabályzatáról, az éves költségvetésről, a Felosztási Szabályzatról. A Küldöttgyűlés választja meg az Egyesület Elnökét, az Elnökség, a Felügyelőbizottság és a jogdíjbizottságok tagjait, kijelöli továbbá az Egyesület gazdálkodását ellenőrző független könyvvizsgálót. A Küldöttgyűlés 2016. április 6. napján az Egyesület elnökének dr. Gyimesi Lászlót választotta meg. A Küldöttgyűlés tagjai ide kattintva tekinthetőek meg.

Az Elnökség az EJI Egyesület ügyintéző és képviseleti szerve. Az öt főből álló Elnökség tagjait a Küldöttgyűlés - a küldöttek jelölése alapján - négy évre választja meg. Az Elnökségnek hivatalból tagja az EJI Egyesület Elnöke. Az Elnökség tagjai ide kattintva tekinthetők meg.

A Felügyelőbizottság feladata annak megállapítása, hogy az EJI Egyesület a közös jogkezeléshez kapcsolódó feladatait célszerűen és szabályszerűen látja-e el. A célszerűségi vizsgálat során a Felügyelőbizottság ellenőrzi, hogy az Irodának a jogdíjak mértékének megállapításával és begyűjtésével kapcsolatos tevékenysége megfelel-e a jogosultak érdekeinek. A Felügyelőbizottság tagjai ide kattintva tekinthetőek meg.

A Jogdíjbizottságok legalább 3, legfeljebb 15 egyesületi tagból álló testület, melynek tagjait a Választmány választja meg. Jogdíjbizottságot lehet alakítani a támogatási politikára, valamint a jogdíjaknak az előadóművészek egyéb, különösen szociális és kulturális céljait szolgáló felhasználására vonatkozó döntések előkészítésére, továbbá a jogdíjak felosztásával kapcsolatosan a tagok között vagy a tag és az egyesület között kialakult vita békés rendezésének előkészítésére. A Jogdíjbizottságok tagjai ide kattintva tekinthetőek meg.

Az Egyesület korábbi döntéshozó testületeire vonatkozó adatok itt tekinthetőek meg:

Elnökség (2012-2016)
Ellenőrző Bizottság (2012-2016)
Jogdíjbizottságok (2012-2016)

« vissza az előző oldalra

Hírek


Interjúk

Fesztbaum Béla: A színház számomra szenvedély

Fesztbaum Béla a színházi jelmez mögött mindig az embert keresi, és a hangot, amellyel üzenetet tud közvetíteni múlt és jelen között.

Szulák Andrea: A színház csapatjáték, nem jó, ha valaki túl sok a színpadon

Elegancia, közvetlenség, humor, hiteleség – Szulák Andrea igazi díva, akinek minden rezdülése, vibrálása érzékeny összhangban áll.

Eszenyi Enikő: A Vígszínház Európában is tájékozódási pont lett

Amikor a férfi maszkom elkészült nem néztem tükörbe, hogy ne tudjam magamról, hogy nézek ki. Abban biztos voltam, ha a figura identitását megtalálom, és ahhoz a megfelelő hangot is, az annyira a szerepé lesz, hogy be sem rekedek tőle. Így is lett.

Füstös Bálint: Zeneszeretőből fanatikussá váltam

Füstös Bálint kamaszkora óta a zene szerelmese, gitárját szinte soha sem hagyja magára, gondolatai minden pillanatban a zene körül forognak. Tehetségét a zene világa hamar felismerte. 2014-ben alapította meg Törőcsik Kristóffal és Lábas Vikivel közösen a Margaret Island zenekart. 

Bródy János: Minden dal egy kicsit olyan, mintha a gyermekem lenne

Az Illés-együttes volt a kezdet, a lázadó kamaszkor, az első nagy szerelmek és csalódások korszaka. A Fonográf idején értem igazán tudatos művésszé és az első szólólemezem sikere avatott engem önálló előadóvá. 

Koncz Zsuzsa: Hiszek a dalok erejében

Rájöttem, a dalokkal olyan eszköz van a kezemben, amellyel kifejezhetem, kiénekelhetem azt, hogy milyennek látom a világot. - Interjú Koncz Zsuzsával

Litkai Gergely: A stand-up több mint vicceseket mondani a színpadon

A jó stand-up strukturált, több rétegű, érzelmeket ébreszt, gondolkodásra ösztönöz. Erre pedig tudatosan kell készülni, mert ez már írói és előadói képesség, amit lehet és kell is fejleszteni. - Interjú Litkai Gergellyel

Pálmai Anna: A jó társulat szakmailag és emberileg is felemel

A közönséget mindig érezni lehet. Maga a színház is: energia, energiaáramlás egymás és a közönség között. Keserves, ha semmi nem jön a nézőtérről. - Interjú Pálmai Anna színésznővel

Bágyi Balázs: A jazz az életem

Tizenöt éves lehettem, amikor a televízióban sugárzott jazzfesztiválokat nézve megfogott a műfaj nyelvezete, ritmikája és hangulata. Ekkor dőlt el: a jazz-zenének szentelem az életem.

Kautzky Armand: A jó szinkronszínész dobbantó nélkül ugrik

Amikor szinkronizálunk, nincs idő a felkészülésre. Abban a pillanatban hozni kell az adott karaktert, nincs lehetőség időkérésre, hogy tessék adni nekem öt percet, hogy felhergeljem magam.

Mészáros Blanka: A határokat feszegetem, de csak így van értelme!

Amikor a világ dübörög mögöttem, le kell tudom csendesíteni magamat. Számomra erre a naplóírás ad lehetőséget. Muszáj megőrizni ezeket a gondolatokat, mert ősi erőt és természetes energiát jelentenek.

Földi Béla: Ahol a szó ereje véget ér, ott kezdődik a táncé

A tánc magánvélemény – vallja Földi Béla.  Az igazi táncos az előadás során önmaga mélységét és magasságát, a világhoz és a pillanathoz való viszonyulását is feltárja, átadja. 


Eseménynaptár

2020
02/
06

Megismételt Választógyűlés a Budapest Music Centerben

2020
02/
28

Hangfelvételek regisztrációs határideje

2020
06/
30

Jogdíjkifizetés (külföldi jogdíjak)

2020
06/
30

Jogdíjkifizetés (2019. évi rádiós, lehívásos, háttérzenei és kiegészítő díjak, külföldi jogdíjak)

2020
09/
15

Audiovizuális adatlapok regisztrációs határideje

2020
10/
31

Jogdíjkifizetés (audiovizuális jogdíj, ismétlési jogdíj, külföldi jogdíjak)