2020 11/18

Elhunyt Benkő László

Elhunyt Benkő László, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zenész, zeneszerző, az Omega billentyűse, az EJI Jogdíjbizottságának és Küldöttgyűlésének tagja.

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy szeretetett barátunk és kollégánk, Benkő László életének 78. évében hosszú és súlyos betegség után elhunyt. A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zenész, zeneszerző, az Omega billentyűse a kezdetektől fogva, 1986-tól az EJI munkájának egyik legfontosabb, lelkes támogatója volt, egyesületünk Jogdíjbizottságának és a Küldöttgyűlésének tagja. Személyében a magyar zenei élet egyik ikonikus alakja távozott.
Nagyon sok erőt adott neki a közönség, tele volt tervekkel, be akarta bizonyítani, hogy ha ilyen sokan szorítunk érte, akkor annak lehet győzelem a vége. Egyesületünknek május elején adott utolsó interjújában ezt mondta:
„Ha túljutunk ezen a jelenlegi nagyon nehéz időszakon új tervekkel kell előállnunk, új meséket kell írnunk, hiszen mindig újabb és újabb gondolatok születnek meg a fejünkben. Mert soha nem lesz vége annak a zenei útkeresésnek, amit közel 60 éve elkezdtünk.” – Laci gondolatai és törekvései tovább élnek bennünk, zenéjét a közönség még sokáig a kedvencei között fogja hallgatni.
Köszönjük az együtt töltött éveket!

« vissza az előző oldalra

Hírek


Interjúk


Eseménynaptár

2024
02/
29

Hangfelvételi adatlapok regisztrációs határideje / Deadline for registration of sound recording forms

2024
03/
26

Külföldről beszedett jogdíjak felosztása

2024
07/
04

Jogdíjkifizetés (Hangfelvételek felhasználása és külföldi jogdíjak) / Payout for sound recordings

2024
09/
26

Jogdíjkifizetés (Audiovizuális és online jogdíjak) / Payout for audiovisual and online royalties

2024
10/
31

Regisztrációs határidő (jogosultkutatás) / Deadline for registration (rightholder research)

2025
02/
28

Hangfelvételi adatlapok regisztrációs határideje / Deadline for registration of sound recording forms