2020 01/08

Elhunyt Felföldi Anikó

Életének 81. évében elhunyt Felföldi Anikó, érdemes művész, Jászai Mari-díjas színművésznő, az EJI Színművészek Jogdíjbizottságának tagja.

Egyesületünk gyászolja Felföldi Anikó érdemes művész, Jászai Mari-díjas színművésznőt, aki az EJI Színművészek Jogdíjbizottságának tagjaként sok éven át kiemelkedő munkát végzett egyebek között a rászorult művészeket segélyező tevékenységben.

Felföldi Anikó játszott a Nemzeti Színházban, a kecskeméti Katona József Színházban, a Vidám Színpadon, a Budapesti Operettszínházban, ahol 1994-ben a színház örökös tagjának választották. Színházi szerepei mellett számos musical és operett főszerepét játszotta, emlékezetes alakítást nyújtott egyebek mellett a Csókos asszonyban, a West Side Storyban, a Luxemburg grófjában.  Előadásában hallhattuk az Éjjel az omnibusz tetején, a Paplak mellett lakik a Katika, vagy az Énmellettem elaludni nem lehet című slágereket. A sokoldalú művésznő több nagysikerű filmben és tévéjátékban is szerepelt itthon és külföldön, több éven át a trieszti operettfesztivál állandó vendége volt.

Szinkron szereplőként hallhattuk hangját például a Vizipók-csodapók rajzfilmsorozatban, a Ghostban, a Mad Max 3-ban, a Túl közeli rokon, vagy a Hóbortos hétvége című filmekben.

Emlékét kegyelettel őrizzük.

« vissza az előző oldalra

Hírek


Interjúk


Eseménynaptár

2023
09/
29

Jogdíjkifizetés (Audiovizuális előadások és külföldi jogdíjak) / Payout for audiovisual recordings

2024
02/
15

Választógyűlés az EJI székhelyén

2024
02/
22

Megismételt Választógyűlés a BMC-ben

2024
02/
29

Hangfelvételi adatlapok regisztrációs határideje / Deadline for registration of sound recording forms

2024
03/
26

Külföldről beszedett jogdíjak felosztása

2024
06/
25

Jogdíjkifizetés (Hangfelvételek felhasználása és külföldi jogdíjak) / Payout for sound recordings