2020 05/14

#Zenélnénk!

A Music Hungary Szövetség #zenélnénk! kampányához az EJI is csatlakozik.

A Music Hungary Szövetség

#zenélnénk!

címmel kampányt indít, amelynek célja, hogy a zenészek minél előbb újra felléphessenek, természetesen szem előtt tartva a fokozatosságot és a biztonsági szabályokat. Az EJI a Music Hungary alapító- és elnökségi tagjaként csatlakozik a kezdeményezéshez, amelynek lényegét az alábbiakban foglaljuk össze:

A kampány közönségnek szóló üzenete: zenélni és szórakoztatni szeretnénk benneteket!

A kampány a döntéshozóknak szóló üzenete: a zenei szektor is rész kíván venni a karantén időszak utáni fokozatos újraindulási folyamatban. Ezért arra kérjük a Kormányt, hogy a korlátozásokat enyhítő intézkedések kapcsán vegye figyelembe javaslatainkat és fokozatosan engedélyezze a zenés rendezvények megtartását augusztus 15-e előtt is, az alábbi lépésekben:

  • koncertek lehetővé tétele az engedélyezetten nyitva tartó vendéglátóhelyeken, strandokon
  • szabadtéri koncertek engedélyezése, a befogadóképesség harmadáig, de legfeljebb 500 főig.

Hogyan támogathatja a kampányt?

Amit kérünk a résztvevő zenészektől: a következő egy hétben (május 22-ig) közösségi oldalain osszon meg egy friss videót vagy fotót a produkcióról, amelyben szabadtéren zenél. A szöveges részben pedig egy közönségbarát üzenettel együtt tüntesse fel a #zenélnénk! szlogent.

Fontos! Friss tartalmat keresünk, tehát ne nagy tömeg előtti régi koncertfotót vagy videót töltsön fel, hiszen a távolságtartást és a biztonsági szempontokat hangsúlyozzuk. Ugyanezért nagyon fontos, hogy szabadtéri felvétel készüljön. A kampány logója letölthető innen, amelyet minden csatlakozó zenész vagy produkció használjon bátran profilképként vagy kitűzőként, ha lehetősége engedi.

A kampánnyal kapcsolatos további információk taláhatóak a Music Hungary Szövetség honlapján.

« vissza az előző oldalra

Hírek


Interjúk

Fesztbaum Béla: A színház számomra szenvedély

Fesztbaum Béla a színházi jelmez mögött mindig az embert keresi, és a hangot, amellyel üzenetet tud közvetíteni múlt és jelen között.

Szulák Andrea: A színház csapatjáték, nem jó, ha valaki túl sok a színpadon

Elegancia, közvetlenség, humor, hiteleség – Szulák Andrea igazi díva, akinek minden rezdülése, vibrálása érzékeny összhangban áll.

Füstös Bálint: Zeneszeretőből fanatikussá váltam

Füstös Bálint kamaszkora óta a zene szerelmese, gitárját szinte soha sem hagyja magára, gondolatai minden pillanatban a zene körül forognak. Tehetségét a zene világa hamar felismerte. 2014-ben alapította meg Törőcsik Kristóffal és Lábas Vikivel közösen a Margaret Island zenekart. 

Bródy János: Minden dal egy kicsit olyan, mintha a gyermekem lenne

Az Illés-együttes volt a kezdet, a lázadó kamaszkor, az első nagy szerelmek és csalódások korszaka. A Fonográf idején értem igazán tudatos művésszé és az első szólólemezem sikere avatott engem önálló előadóvá. 

Koncz Zsuzsa: Hiszek a dalok erejében

Rájöttem, a dalokkal olyan eszköz van a kezemben, amellyel kifejezhetem, kiénekelhetem azt, hogy milyennek látom a világot. - Interjú Koncz Zsuzsával


Eseménynaptár

2020
02/
28

Hangfelvételek regisztrációs határideje

2020
05/
20

Küldöttgyűlés (elektronikus hírközlési eszköz útján)

2020
06/
30

Jogdíjkifizetés (külföldi jogdíjak)

2020
07/
03

Jogdíjkifizetés (2019. évi rádiós, lehívásos, háttérzenei és kiegészítő díjak, külföldi jogdíjak)

2020
09/
15

Audiovizuális adatlapok regisztrációs határideje

2020
10/
31

Jogdíjkifizetés (audiovizuális jogdíj, ismétlési jogdíj, külföldi jogdíjak)