A választógyűlés a Küldöttgyűlés tagjává 15 tagot választ: 7 zeneművészt, 5 színművészt, 2 táncművészt és egy az artistaművészt.

Jelöltet állítani írásban, a jelölőbizottság által elfogadott nyomtatványon lehet, legkésőbb a választógyűlést megelőző második munkanap (2020. január 29.) 13:00 óráig, ha pedig megismételt választó gyűlésre van szükség, úgy az azt megelőző munkanap (2020. február 5.) 13:00 óráig. A jelölőlap letölthető innen.

Az egyesületi tag által aláírt jelölőlapot úgy kell megküldeni, hogy az az említett időpontig megérkezzen az EJI székhelyére (1033 Budapest, Vörösvári út 101.). Ha a jelölőlap elektronikus úton kerül megküldésre, úgy az aláírt és scannelt jelölőlapot a valasztogyules@eji.hu címre kell küldeni a megjelölt időpontig. Az EJI tagjai egyenként összesen a megválasztott küldöttek számával azonos számú, 15 tagot jelölhetnek.

A választógyűlés helyszínén jelöltállításra nincsen lehetőség.

Jelöltállításra csak az EJI tagjai jogosultak, jelölni továbbá csak az EJI tagjait lehet. Az EJI tagnévsora megtekinthető itt.

A jelölő bizottság a Választógyűlés szavazólapjára csak azt a jelöltet veszi fel, aki a jelölést legkésőbb a Küldöttgyűlést megelőző munkanap, megismételt választógyűlés esetén pedig 2020. február 5-e 15:00 óráig írásban elfogadja. Ilyen elfogadó nyilatkozatra nincs szükség, ha a tag saját magát jelöli. Az elfogadó nyilatkozat letölthető innen. Az aláírt nyilatkozatot az EJI székhelyére kell postázni, vagy az aláírt és scannelt nyilatkozatot a valasztogyules@eji.hu címre kell megküldeni, a megjelölt időpontig.

Letölthető dokumentumok:

Az Alapszabály rendelkezései szerint az EJI választott tisztségviselőít, így az Egyesület elnökségét, elnökét, a felügyelőbizottság tagjait továbbá a jogdíjbizottságok tagjait a Választógyűlés által megválasztott 15 tagú Küldöttgyűlés fogja megválasztani.

« vissza az előző oldalra

Hírek


Interjúk

Fesztbaum Béla: A színház számomra szenvedély

Fesztbaum Béla a színházi jelmez mögött mindig az embert keresi, és a hangot, amellyel üzenetet tud közvetíteni múlt és jelen között.

Szulák Andrea: A színház csapatjáték, nem jó, ha valaki túl sok a színpadon

Elegancia, közvetlenség, humor, hiteleség – Szulák Andrea igazi díva, akinek minden rezdülése, vibrálása érzékeny összhangban áll.

Füstös Bálint: Zeneszeretőből fanatikussá váltam

Füstös Bálint kamaszkora óta a zene szerelmese, gitárját szinte soha sem hagyja magára, gondolatai minden pillanatban a zene körül forognak. Tehetségét a zene világa hamar felismerte. 2014-ben alapította meg Törőcsik Kristóffal és Lábas Vikivel közösen a Margaret Island zenekart. 

Bródy János: Minden dal egy kicsit olyan, mintha a gyermekem lenne

Az Illés-együttes volt a kezdet, a lázadó kamaszkor, az első nagy szerelmek és csalódások korszaka. A Fonográf idején értem igazán tudatos művésszé és az első szólólemezem sikere avatott engem önálló előadóvá. 

Koncz Zsuzsa: Hiszek a dalok erejében

Rájöttem, a dalokkal olyan eszköz van a kezemben, amellyel kifejezhetem, kiénekelhetem azt, hogy milyennek látom a világot. - Interjú Koncz Zsuzsával

Litkai Gergely: A stand-up több mint vicceseket mondani a színpadon

A jó stand-up strukturált, több rétegű, érzelmeket ébreszt, gondolkodásra ösztönöz. Erre pedig tudatosan kell készülni, mert ez már írói és előadói képesség, amit lehet és kell is fejleszteni. - Interjú Litkai Gergellyel


Eseménynaptár

2020
02/
28

Hangfelvételek regisztrációs határideje

2020
05/
20

Küldöttgyűlés (elektronikus hírközlési eszköz útján)

2020
06/
30

Jogdíjkifizetés (külföldi jogdíjak)

2020
06/
30

Jogdíjkifizetés (2019. évi rádiós, lehívásos, háttérzenei és kiegészítő díjak, külföldi jogdíjak)

2020
09/
15

Audiovizuális adatlapok regisztrációs határideje

2020
10/
31

Jogdíjkifizetés (audiovizuális jogdíj, ismétlési jogdíj, külföldi jogdíjak)