A választógyűlés a Küldöttgyűlés tagjává 15 tagot választ: 7 zeneművészt, 5 színművészt, 2 táncművészt és egy az artistaművészt.

Jelöltet állítani írásban, a jelölőbizottság által elfogadott nyomtatványon lehet, legkésőbb a választógyűlést megelőző második munkanap (2020. január 29.) 13:00 óráig, ha pedig megismételt választó gyűlésre van szükség, úgy az azt megelőző munkanap (2020. február 5.) 13:00 óráig. A jelölőlap letölthető innen.

Az egyesületi tag által aláírt jelölőlapot úgy kell megküldeni, hogy az az említett időpontig megérkezzen az EJI székhelyére (1033 Budapest, Vörösvári út 101.). Ha a jelölőlap elektronikus úton kerül megküldésre, úgy az aláírt és scannelt jelölőlapot a valasztogyules@eji.hu címre kell küldeni a megjelölt időpontig. Az EJI tagjai egyenként összesen a megválasztott küldöttek számával azonos számú, 15 tagot jelölhetnek.

A választógyűlés helyszínén jelöltállításra nincsen lehetőség.

Jelöltállításra csak az EJI tagjai jogosultak, jelölni továbbá csak az EJI tagjait lehet. Az EJI tagnévsora megtekinthető itt.

A jelölő bizottság a Választógyűlés szavazólapjára csak azt a jelöltet veszi fel, aki a jelölést legkésőbb a Küldöttgyűlést megelőző munkanap, megismételt választógyűlés esetén pedig 2020. február 5-e 15:00 óráig írásban elfogadja. Ilyen elfogadó nyilatkozatra nincs szükség, ha a tag saját magát jelöli. Az elfogadó nyilatkozat letölthető innen. Az aláírt nyilatkozatot az EJI székhelyére kell postázni, vagy az aláírt és scannelt nyilatkozatot a valasztogyules@eji.hu címre kell megküldeni, a megjelölt időpontig.

Letölthető dokumentumok:

Az Alapszabály rendelkezései szerint az EJI választott tisztségviselőít, így az Egyesület elnökségét, elnökét, a felügyelőbizottság tagjait továbbá a jogdíjbizottságok tagjait a Választógyűlés által megválasztott 15 tagú Küldöttgyűlés fogja megválasztani.

« vissza az előző oldalra

Hírek


Interjúk


Eseménynaptár

2023
09/
29

Jogdíjkifizetés (Audiovizuális előadások és külföldi jogdíjak) / Payout for audiovisual recordings

2024
02/
15

Választógyűlés az EJI székhelyén

2024
02/
22

Megismételt Választógyűlés a BMC-ben

2024
02/
29

Hangfelvételi adatlapok regisztrációs határideje / Deadline for registration of sound recording forms

2024
03/
26

Külföldről beszedett jogdíjak felosztása

2024
06/
25

Jogdíjkifizetés (Hangfelvételek felhasználása és külföldi jogdíjak) / Payout for sound recordings